top of page

ti 01. lokak.

|

Aalto-yliopisto

KAARO Aalto - lukiodiplomitapaaminen

KAARO Aalto kutsuu kaikki Kauniaisten, Espoon, Vantaan ja Helsingin lukioiden hankkeesta kiinnostuneet kuvataideopettajat kolmanteen lukiodiplomitapaamiseen.

Katso kaikki tapahtumat
Tapahtumiin
KAARO Aalto - lukiodiplomitapaaminen
KAARO Aalto - lukiodiplomitapaaminen

Paikka & aika

01. lokak. 2019 klo 15.00 – 17.30

Aalto-yliopisto, Otaniementie 14, 02150 Espoo, Finland

Tietoa tapahtumasta

Aika: tiistai 1.10.2019 klo 15:00-17:30

Paikka: Aalto-yliopisto, Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu (Väre-rakennus), huone L208, Otaniementie 14, Espoo

Ohjelma:

15:00-15:30 Kahvi, välipala ja seurustelua

15:30-16:15 Orientaatio, kevään 2019 kuulumiset

16:15-17:00 Lukiodiplomin arviointiperusteet ja ajatuksia arviointimenetelmien pilotoinnista

17:00-17:30 Loppukeskustelu 

Ilmoittautuminen: Välipalatarjoilua varten pyydämme ilmoittautumaan tapaamiseen viimeistään tiistaina 24.9.2019 osoitteessa: https://www.webropolsurveys.com/S/2E31065F0B4DDBE2.par

Kokoontuminen: Huoneemme on tälläkin kertaa syvemmällä Väreessä, joten kokoontuminen on klo 15:00-15:30 välillä Väreen pääaulassa. 

Tulo-ohje: Väseeseen on melko helppo saapua.

Metro: Liitteenä on kuvallinen tulo-ohje metroa käyttäville. Sekä Tapiolan että Matinkylän metrot pysähtyvät Aalto-yliopiston asemalla. Laiturilta noustaan A-uloskäynnille (Otaniementie), josta pääsee sekä ulkokautta (Korkeakoulunaukion läpi) tai sisäkautta (ostoskeskus A-Blockin läpi) Väreen pääaulaan.   Linja-autot: Linja-autopysäkit ovat korttelin päässä Väreestä. Liitteenä on Aallon kampuskartta, jossa melko keskellä, numerolla 15 on Oppimiskeskus (eli kirjasto). Oppimiskeskuksen eteläpuolella on liikenneympyrä, jonka liittymissä ovat linja-autopysäkit. Liikenneympyrältä Oppimiskeskukselle päin katsottaessa, Väreen pääsisäänkäynti ja Korkeakoulunaukio näkyvät vasemmalla (liitteenä olevassa kuvallisessa tulo-ohjeessa on kuva Väreen pääsisäänkäynnistä).  

Tervetuloa kaikki kiinnostuneet ja mukana olevat opettajat!

Tietoa hankkeesta

KAARO Aalto on Kansallisen arviointiosaamisen kehittämisverkosto KAARO:n osahanke, jonka tehtävänä on kuvallisten tuotosten ja prosessien arviointikäytäntöjen kehittäminen yhdessä KAARO Lapin kanssa. KAARO Lappi muodostuu Lapin yliopistosta ja Lapin lukioiden kuvataideopettajista. KAARO Aallon ja Lapin erityisenä kehittämiskohteena on kuvataiteen lukiodiplomin arviointi. Lyhyesti ilmaistuna hankkeessa

  • arvioidaan lukiodiplomin nykyisen arviointimenettelyn kehittämistarpeita,
  • tarkastellaan ja pilotoidaan kuvallisten tuotosten ja prosessien vaihtoehtoisia arviointimenetelmiä,
  • arvioidaan niiden soveltuvuutta kuvataiteen lukiodiplomin ja muiden kuvataiteen tehtävätyyppien arviointiin, sekä
  • jaetaan kehittämistyön tulokset opettajankoulutusohjelmien ja lukio-opettajien käyttöön.

KAARO Aalto järjesti keväällä 2019 kaksi lukiodiplomitapaamista, joissa opettajat tutustuivat hankkeeseen ja jakoivat kokemuksia lukiodiplomin arvioinnista. Näiden pohjalta KAARO Aallon suunta on lähtenyt jäsentymään kohti vaihtoehtoisten arviointimenetelmien pilotointia syksystä 2019 lähtien. Hanke kestää elokuuhun 2021 asti. Kahden ensimmäisen lukiodiplomitapaamisen muistiot ovat kilometrin mittaisia, enkä ole ehtinyt laatimaan niistä tiivistelmiä. Olen kuitenkin koostanut kevään kuulumisista ja syksyn suunnitelmista kolme blogitekstiä KAARO:n verkkosivuille. Noiden blogitekstien käsikirjoitukset ovat tämän viestin liitteenä. Eli lisätietoja osahankkeesta löytyy niistä. Lisäksi liitteenä on KAARO Aallon ja KAARO Lapin yhteissuunnitelma. KAARO-verkostosta yleisesti löytyy lisätietoja hankkeen verkkosivuilta (www.kaaro.fi). 

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page