SEMINAARI- JA KOULUTUSMATERIAALIT

Tältä sivulta löydät linkkejä videoihimme, seminaaritallenteisiin, koulutusmateriaaleihin, juttuja arvioinnista mediassa ja linkkejä ja vinkkejä muille arvioinnista kertoville sivustoille. Jaa meille ideasi ja linkkisi ja tule mukaan kehittämään arviointia.

Ikoni - koulu.png
LINKIT JA VINKIT

Tälle sivulle on koottu arviointiin liittyviä linkkejä ja vinkkejä. Materiaalit tarjoavat tukea omien arviointikäytänteiden kehittämiseen ja arviointiosaamisen syventämiseen. Onko sinulla omassa työssäsi jokin toimiva arviointikäytänne? Jaa se kanssamme. Kehitetään ja jaetaan arviointiosaamista yhdessä!

LINKIT & VINKIT

Linkit & Vinkit - sivulle kerätty kootusti linkkejä arviointikirjallisuuteen, julkaisuihin, tutkimuksiin ja muihin arviointiosaamisen kehittämishankkeisiin. Onko sinulla tiedossa jokin toimiva käytänne, tutkimus tai kirja, jota et löydä listaltamme? Vinkkaa siitä meille ja jaetaan tietoa arviointiosaamisen kehittämiseksi yhdessä!

Opetushallitus on tarkentanut perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden arviointiosuutta valmistelemalla päättöarvioinnin kriteerit kaikkiin oppiaineisiin arvosanoille 5, 7 ja 9. Myös aikaisempia arvosanan 8 kriteereitä on täsmennetty. Uudistetut kriteerit otetaan kouluissa käyttöön 1.8.2021 ja niitä sovelletaan ensimmäistä kertaa 9.-luokkalaisten päättöarvioinnissa keväällä 2022.

Tehtävä.png

KAARO Oulu kehittää arviointiosaamista ja luo yhteistyötä kasvatusalan eri tahojen välille. Arviointiosaamista kehitetään ja jaetaan koulutuksissa ja tapahtumissa sekä valtakunnallisesti verkossa Arviointitori -teeman alla.

Kynä.png

Itä-Suomen yliopiston professori ja KAARO Itä-Suomen johtaja puhuu Youtube-kanavallaan opettajan arviointiosaamisesta, palautteesta ja arviointimenetelmistä. Ota kanava seurantaan ja katso videot!

ARVIOINTIKIRJALLISUUS

Oppimalla ajattelemaan opimme myös oppimaan. Ajattelun taidot ovat tärkeimpiä tulevaisuuden taitoja. Kun tietoa on paljon ja sitä on helposti saatavilla, tiedon käsittelyn ja ajattelun taitojen, kuten tulkinnan, arvioinnin ja yhdistelyn, merkitys korostuu.

HY_opiskelijat.jpg

TIETOKANNAT, JULKAISUT JA RAPORTIT

Karvi toteutti arviointihankkeen perusopetuksen ja lukiokoulutuksen oppimisen ja osaamisen arvioinnista vuosina 2017–2019. Arviointihankkeessa analysoitiin oppimisen ja osaamisen arviointia koskevien lakien, asetusten sekä normien toteutumista oppimista ja opettamista ohjaavana toimintana.

HY_kuvapankkikuva.jpg

HYÖDYLLISIÄ LINKKEJÄ

MUITA ARVIOINTIIN LIITTYVIÄ HANKKEITA

 

VINKKAA MEILLE!

Jaa meille materiaalivinkkejä, toimivia arviointikäytänteitä ja ajankohtaisia uutisia arvioinnista. Kehitetään arviointiosaamista yhdessä!

VINKKAA MEILLE!

Kiitoksia!