top of page

Muutosten vuosi 2020 – aika kehittää myös arviointia

Päivitetty: 2. kesäk. 2020

Kevät 2020 on ollut poikkeuksellinen ja muuttanut opetusta, oppimista ja arviointia ehkä enemmän kuin vielä uskallamme arvatakaan. Olemme toimineet etäopetuksen ja etäyhteyksien kautta ja pyrkineet toteuttamaan opetusta ja tukemaan oppimista etänä. Tämä poikkeusaika on pakottanut kaikki opettajat ja oppilaat verkkoon, mikä on tuottanut erilaisia haasteita ja samalla myös niihin löydettyjä ratkaisuja. Myös KAARO-verkoston toiminta on siirtynyt verkkoon, etäopetukseen ja etäsuunnitteluun yhdessä eri tahojen kesken. Isoimmat tapahtumat siirrettiin syksyyn ja ensi vuoden kevääseen ja syksyn suunnittelua tehdään nyt sekä lähikontakteihin että etäoppimiseen ja työskentelyyn varautuen.

Ensi syksynä käyttöönotettava perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden uudistettu arviointiluku täsmentää arvioinnin ohjeistusta ja linjaa selkeästi arvioinnissa keskeiset periaatteet, joiden mukaan arvioinnin suunnittelu ja toteutus tulee jatkossa tehdä. Arvioinnin kehittämisen tueksi KAARO-verkosto tarjoaa ensi syksynä Opetushallituksen tukemia Kehitetään arviointia yhdessä! -arviointitiimit arviointikäytänteiden kehittämisen tukena -kursseja eri puolilla Suomea ja kevään 2021 aikana sama kurssi toteutetaan vielä MOOC-kurssina verkossa. Kutsumme mukaan lähtevistä kouluista 2-4 opettajaa mukaan kurssille ja kehitämään arviointia koko kouluyhteisön kanssa yhdessä. Kurssi tarjoaa tukea OPS:n mukaisen arvioinnin toteuttamiseen ja yhteiseen kehittämiseen jokaisen omassa koulussa. Keväällä 2021 järjestämme kurssit oppiaineikohtaisten arviointikriteereiden käyttöönoton tueksi. Toivomme, että kurssit ja niihin laadittu materiaali tavoittavat mahdollisimman monta koulua ja opettajaa.


Tutustu Kehitetään arviointia yhdessä -hankkeeseen oheisella videolla ja tule mukaan!

Otetaan yhdessä arviointi ensi vuoden keskeiseksi teemaksi ja kehitetään aviointia yhdessä!

Ja jos energiaa etäopetuksen jälkeen riittää vielä kesäkuussakin, niin kurssimme Arviointi pedagogisena työvälineenä on auki 30.6.2020 saakka osoitteessa mooc.helsinki.fi. Tervetuloa mukaan ja aurinkoista kesää kaikille!


Marja Tamm

projektipäällikkö, KAARO-verkosto

Комментарии


bottom of page