top of page

KAARO-verkoston materiaaleja varhaiskasvatukseen ja esiopetukseen

Tervehdys! Tältä sivulta löydät KAARO-verkoston videokirjaston, seminaari- ja koulutusmateriaalit sekä pedagogiset tuokiot.

Videokirjasto
Arviointi varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa

KAARO-verkosto tuottaa videoita varhaiskasvatuksen arvioinnin ja arviointiosaamisen kehittämisen tueksi. Kaikki videomme löytyvät myös KAAROn YouTube-kanavalta ja ovat maksutta jaettavissa ja käytettävissä.

Pedagogiset tuokiot

Pedagogiset tuokiot on suunniteltu opettajien sekä muun varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa toimivan henkilöstön käyttöön.

Pedagogisten tuokioiden tavoitteena on johdatella ja herätellä keskustelemaan arvioinnin eri teemoista, ja tuokioita voi hyödyntää esimerkiksi tiimikokouksissa. Tuokion pitämistä varten kannattaa valita tuokion vetäjä, joka tutustuu materiaaliin etukäteen.

 

Tuokiot koostuvat kahdesta osasta: johdannosta aiheeseen sekä keskustelukysymyksistä. Useimmissa tuokioissa tuokion vetäjä voi valita johdannoksi joko aihetta käsittelevän videon tai käsitellä aihetta diojen avulla. Tuokioiden kesto keskustelulle varatusta ajasta riippuen on noin 30–45 minuuttia.

 

Pedagogiset tuokiot ovat maksutta ladattavissa ja käytettävissä.

bottom of page